За своєю природою, сільськогосподарську сировину завантажують з численними щкідливими мікроорганізмами. Або до, або під час збирання врожаю, переробки на фабриці, або в процесі відвантаження та зберігання. Потенційним джерелом для перехресного забруднення сільськогосподарської сировини також є резервуари для зберігання. В усіх випадках є можливість швидкого розвитку чиселних бактерій, а також таких патогенних організмів як сальмонела. Токсин, який виробляють грибки, може привести до величезних економічних наслідків і потенційної небезпеки для споживачів.
До 6 разів зменшення рівня шкідливих організмів, включаючи гриби, плісняву.
Швидка дія.
Перевершує більшість існуючих застосовуваних речовин (кислот, формальдегіду).
Не буває рецедивів.
Не має запаху.
Не визиває роздратування.
Знижується рівень мікроорганізмів в процесі переробки, зберігання, транспортування. В тому числі, наприклад, сальмонел, ентеробактерій, що продукують токсини цвілі, дріжджі.
Підвищуються сипучі властивості сировини, що вберігає від затвердіння частини сировини з середини або біля внутрішніх стінках бункера.
Знижується ризик самонагріву при середньому і тривалому терміні зберігання.
Забезпечується захист від подальшого забруднення в харчовому ланцюжку, нагадувань, позовів, фінансових втрат.
Захищається довкілля від токсичних і небезпечних хімічних речовин, а також персональне здоров’я операторів.
Тому що це зручно, дешево, безпечно та ефективно.